Zhvillimi i aplikacioneve në internet dhe celular

Çfarë është IoT?

Internet të gjërave (IoT) Ne vetëm i kemi imagjinuar kafshët tona shtëpiake që flasin me ne, por a keni imagjinuar ndonjëherë që shtëpia juaj të flasë me ju ose makinën tuaj, dera duke folur me çelsin e dritave! Interneti e ka bërë të mundur këtë duke lidhur pothuajse çdo gjë të pranishme përreth nesh. Frigorifer, makinë larëse, mikrovalë dhe madje edhe tenxhere, tani asgjë nuk është e paprekur nga bota dixhitale.

  Rëndësia e IoT në sektorë të ndryshëm?

  Ne vetëm i kemi imagjinuar kafshët tona shtëpiake që flasin me ne, por a keni imagjinuar ndonjëherë që shtëpia juaj të flasë me ju ose makinën tuaj, dera duke folur me çelsin e dritave! Interneti e ka bërë të mundur këtë duke lidhur pothuajse gjithçka të pranishme përreth nesh. Frigoriferi, lavatriçe, mikrovalë dhe madje edhe tenxheret tuaja, tani asgjë nuk është e paprekur nga bota dixhitale. Gjërat e përditshme që kanë adresat e tyre IP do të bëhen së shpejti realitet. Ky komunikim i gjërave është bërë vizioni më i fundit i teknologjisë që pretendon të përmirësojë jetën tonë. Megjithatë, ne jemi në fazat paraprake të IoT. IoT do të hapë burime të reja të ardhurash, modele biznesi dhe njohuri në teknologji. Në shkallë më të madhe do të ishte e dobishme për të dy përdoruesit privatë duke u dhënë atyre një cilësi më të lartë të jetës, rehati, siguri dhe për korporatat do të ndihmonte në uljen e kostos, fitimin e efikasitetit dhe kontroll më të mirë mbi bizneset e tyre. IoT do të sjellë një valë të kategorive të reja në tregje. Forma të reja të lidhjeve dhe protokolleve pa tel, modele të reja biznesi me kosto të reduktuar të pronësisë dhe UI/UX pa telashe për të përmendur disa. Teknologji të ndryshme të tilla si Wi-Max, Bluetooth, Wifi, Wi-Fi me fuqi të ulët, LTE, Ethernet të rregullt dhe Li-Fi i fundit, tashmë janë duke u përdorur për të lidhur pjesë të ndryshme të IoT me sensorë, por këtë vit do të shihni Sigfox, LoRaWAN dhe brezi i ngushtë i 3GPP (NB) duke u testuar. Kompanitë, nga ana tjetër, do të merrnin përfitime të mëdha me IoT. Puna në distancë, gjurmimi i inventarit dhe menaxhimi, efikasiteti dhe produktiviteti, shpejtësia dhe aksesueshmëria, janë disa fusha ku teknologjia do të bënte mrekulli ..

  Pajisjet shtëpiake të mençura u lejojnë pronarëve të kontrollojnë dhe monitorojnë një gamë të gjerë vertikalesh si monitorimi i përmirësuar i shtëpisë, kontrolli i aksesit, siguria dhe efikasiteti i energjisë. Shumë marka në shtëpi të zgjuara po bashkëpunojnë mbi një sërë pajisjesh për t'i bërë ato më të zgjuara, më efikase dhe të sigurta. Shumë pajisje të tilla si Eskesso, frigorifer i zgjuar Samsung dhe Genican po i japin komoditet të vërtetë jetës së të gjithëve në mënyrat më të mira të mundshme. Amazon Echo është një pajisje tjetër e zgjuar që punon si një CPU për të gjitha pajisjet tuaja shtëpiake. Një pajisje tjetër e njohur Learning Thermostat, e prodhuar nga Nest, rregullon automatikisht temperaturën e shtëpisë përmes sensorëve të ngulitur. Këto pajisje janë pak të kushtueshme tani, për shkak të kostove të zhvillimit dhe shitjeve relativisht më të ulëta. Por me më shumë përparime, çmimet pritet të bien duke i bërë ato më të përballueshme për një konsumator mesatar. Së shpejti ne gjithashtu mund të shohim asistentë personalë dhe robotë që lëvizin brenda shtëpive tona dhe kjo është vetëm një pjesë e vogël që IoT do të transformojë. Edhe në shëndetësor industria, IoT po bën një shenjë. Koncepti i 'shtretërve të zgjuar' po zbatohet në disa spitale që mund të zbulojnë lëvizjet e pacientit dhe të rregullojnë lartësinë në përputhje me rrethanat në mënyrë që të mos ketë nevojë për infermierë ose ndonjë ndërhyrje njerëzore. Ekzistojnë gjithashtu shpërndarës të ilaçeve në shtëpi, të cilat gjurmojnë nëse mjekimi merret në kohë ose jo me ndihmën e të dhënave të ruajtura në re. Gjurmuesit e informacionit shëndetësor që ndihmojnë në ndërveprimin pacient-mjek po hapin gjithashtu rrugë për pajisjet më të zgjuara për të dhënë rezultate të shkëlqyera në fushën e shëndetësorMe Me fillimin e zbatimit të teknologjisë kudo, ajo do të sjellë rezultate të mëdha duke ulur kostot, përmirësuar rezultatet e trajtimeve, përmirësuar përvojën e pacientit, zvogëluar gabimet, përmirësuar menaxhimin e barnave dhe përmirësuar menaxhimin e sëmundjeve.

  Përveç IoT që përdoret shtëpi të zgjuara, i zgjuar sistemet e sigurisë ose pajisje energjetike që ofrojnë rehati dhe mirëqenie personale, ajo ka përparuar drejt bërjes së qyteteve më të zgjuara. Me synimin për të lidhur inteligjencën dhe informacionin me pajisjet, kompani të ndryshme po punojnë për të krijuar një rrjet pajisjesh të ndërlidhura. Shkrirja e analitikë, Të dhënat mëdha, dhe lidhjet e kudogjendura po sjellin potenciale të reja të pafundme, si për shembull për të kontrolluar dhe menaxhuar pajisjet, aftësinë për të monitoruar nga distanca dhe për të krijuar njohuri nga një bollëk të dhënash. Prandaj IoT po ndryshon në mënyrë aktive plotësisht infrastrukturën e qyteteve duke reduktuar bllokimet e trafikut, duke përmirësuar transportin publik, duke krijuar shërbime komunale më efikase dhe me kosto efektive dhe duke i mbajtur njerëzit të angazhuar dhe të sigurt. IoT po lidh një numër pajisjesh inteligjente çdo ditë dhe në vitet e ardhshme, ne do të rrethohemi nga rreth 24 miliardë Pajisjet IoTMe Tani ky është një lajm i madh! Përveç nga shtëpi të zgjuara, sisteme të mençura të kursimit të energjisë, pajisje të zgjuara gjithashtu ndihmojnë njerëzit të ndjekin shëndetin e tyre me reagime të përmirësuara dhe më të plota të ilaçeve. Makinat e lidhura lidhen me infra të qyteteve të zgjuara për të transformuar mënyrat e zakonshme që ndiqnin më parë shoferët. Por me këto përfitime vijnë edhe rreziqet. 

   Siguria e IoT

   Studiuesit në MIT dhe Michigan kanë gjetur shumë boshllëqe në disa pajisje të mençura të markave të mëdha të cilat mund t'u japin hakerave më shumë pikë hyrëse për të shkelur sigurinë. Kështu, më shumë kompani po vendosin sigurinë në produktet e tyre si kryesore. Pas sulmit të shkaktuar nga Mirai botnet në fund të vitit të kaluar, ishte një thirrje zgjimi për të gjithë dhe duhen më shumë përpjekje në të ardhmen për të mbajtur larg hakerat. Pak nga shqetësimet e sigurisë që mund të vërejmë këtu janë:

   Një mbledhje e të dhënave - shumë të dhëna shtohen çdo sekondë nga Pajisjet IoT dhe kjo patjetër do të krijojë pika hyrëse për hakerat kibernetikë

   Përgjimi i të dhënave të pakriptuara - këto pajisje të lidhura mund të hakohen për të pushtuar virtualisht shtëpinë ose zyrën e një personi. Edhe një njehsor i zgjuar i shtëpisë mund të përdoret për të gjetur aktivitetet tuaja të përditshme siç vërtetohet nga shkencëtarët gjermanë

   Besimi i publikut - Në vitin 2015, Kontrolli i Shtetit të Shtëpisë së Zgjuar zbuloi se njerëzit ishin shumë të shqetësuar në lidhje me vjedhjen e informacionit të tyre shtëpi të zgjuaraMe Kjo mund të jetë një arsye kryesore pse konsumatorët nuk do të kalojnë aq lehtë në IoT. La Internet e Gjërave është niveli tjetër i automatizim dhe shfaqja e teknologjive më të reja patjetër do të përmirësojë shumë aspekte të jetës sonë qoftë në punë apo në shtëpi. Këtë vit IoT do të shndërrohej në një industri prej shumë trilion dollarësh vetëm nëse shqetësimet e sigurisë dhe privatësisë shqyrtohen.

    Misioni Projekt Pikat kryesore

    Ne ndërtojmë dhe zhvillojmë për të punuar, jetuar dhe komunikuar. Ne marrim përsipër projekte me synimin për të gjetur zgjidhje të zgjuara dhe të reja për problemet, të mëdha dhe të vogla.

    Regjistrohu për Buletinin tonë

    Regjistrohu për Buletinin tonë

    Bashkohuni në listën tonë të postave për të marrë të rejat dhe azhurnimet më të fundit nga ekipi ynë.

    Ju keni regjistruar me sukses!

    Share Kjo
    %d blogerët si kjo: