Zhvillimi i aplikacioneve në internet dhe celular

Përpunimi i gjuhës natyrore

Përpunimi i gjuhës natyrale është dega e inteligjencës artificiale që merret me gjenerimin, kuptimin dhe analizimin e gjuhëve që njerëzit përdorin natyrshëm për të komunikuar me kompjuterët në të dyja mënyrat e folura dhe të shkruara duke përdorur gjuhë natyrore njerëzore në vend të gjuhëve kompjuterike. Inteligjence artificiale është inxhinieri dhe shkenca e ndërtimit dhe ndërtimit të programeve dhe makinave inteligjente kompjuterike. Ai nuk kufizohet në teknikat që biologjikisht janë të vëzhgueshme dhe lidhen me idenë e përdorimit të kompjuterëve për të kuptuar inteligjencën njerëzore.

  Ndërfaqja AI NLP

  Qasjet e fundit ndaj NLP bazohen në makine mësim, ku të dhënat futen në mësim makinë me çdo furnizim veprimi dhe joveprim dhe më pas detyra automatizohet pa kërkuar vazhdimisht ndërhyrje njerëzore ose manuale. Makinë mësim i ka lejuar kompjuterët të gjejnë njohuri të fshehura, duke përdorur algoritme që marrin në mënyrë të përsëritur nga të dhënat që u ofrohen atyre, pa u programuar në mënyrë eksplicite se ku të shikojnë. Shumica e hulumtimeve që po bëhen në përpunimi i gjuhës natyrore sillet rreth kërkimit, veçanërisht ndërmarrje kërko Theshtë aftësia e një programi kompjuterik për të kuptuar fjalimin njerëzor ashtu siç flitet.

  NLP e referuar shpesh si gjuhësia kompjuterike ka disa detyra të përfshira si nxjerrja e entitetit të emërtuar, e thellë analitikë, segmentimi i fjalive, rezolucioni i bashkëreferencave, etiketimi i pjesës së të folurit dhe analizimi. Është fusha që fokusohet në ndërveprimet ndërmjet kompjuterëve dhe gjuhës njerëzore. Ai ulet në kryqëzimin e inteligjencës artificiale, gjuhësia llogaritëse dhe shkenca kompjuterike. Për çdo kërkim duke përdorur përpunimi i gjuhës natyrore, vetë programi do të njohë çdo term të shkurtuar ose akronime. Sfida qëndron aty ku kompjuterat duhet të kuptojnë mënyrën se si njerëzit përdorin dhe mësojnë gjuhën. Gjuha njerëzore nuk është as shumë e thjeshtë dhe as e saktë. Që kompjuterët të kuptojnë gjuhën njerëzore, ata duhet të kuptojnë konceptet dhe lidhjen e tyre me fjalët për të krijuar një fjali kuptimplotë. Për shembull, merrni parasysh një thënie "Foshnja dallëndyshet fluturojnë". Tani, kjo mund të ketë kuptime të ndryshme duke e bërë të vështirë për programin të kuptojë kuptimin e saktë pas tij. Ashtu si fjala fluturoj ose dallëndyshja përdoret si folje, që e bën foshnjën si mbiemër ose emër. Gjatë komunikimit njerëzor, kuptimi i fjalive varet nga kuptimi i paqartësisë së secilit person në gjuhët njerëzore dhe nga konteksti në të cilin është komunikuar. Kjo është ajo ku softueri duhet të programohet për të kuptuar strukturat gjuhësore dhe kontekstuale.

  Inteligjenca artificiale do të jetë mënyra më e re për të ndërvepruar me të gjitha pajisjet tona; makinat tona, frigoriferët, telefonat inteligjentë, dera e përparme dhe sistemi i ngrohjes qendrore. Ne do të banonim në një botë gjithmonë të ndezur. Bërja e pajisjeve tona për të parashikuar qëllimet tona dhe për të kuptuar kontekstin tonë aktual është formula për ndërtimin e produkteve jashtëzakonisht mendjemprehtë. Një miliard 'gjëra' të lidhura tani po kërkojnë në mënyrë aktive mbështetje nga AI Platformat.

   Misioni Projekt Pikat kryesore

   Ne ndërtojmë dhe zhvillojmë për të punuar, jetuar dhe komunikuar. Ne marrim përsipër projekte me synimin për të gjetur zgjidhje të zgjuara dhe të reja për problemet, të mëdha dhe të vogla.

   Regjistrohu për Buletinin tonë

   Regjistrohu për Buletinin tonë

   Bashkohuni në listën tonë të postave për të marrë të rejat dhe azhurnimet më të fundit nga ekipi ynë.

   Ju keni regjistruar me sukses!

   Share Kjo
   %d blogerët si kjo: