Zhvillimi i aplikacioneve në internet dhe celular

Inteligjenca artificiale

Edshtë parashikuar që në këtë dekadë shumica e të dhënave të reja nuk do të gjenerohen nga njerëz, por nga sensorë dhe pajisje inteligjente, të ngulitura që janë të lidhura në internet-smartphone, semaforë, skanues MRI, rrjete inteligjente të energjisë dhe sisteme të rënda industriale .

  Aplikimi i AI në sektorë të ndryshëm

  Aplikimet AI janë të mëdha në pothuajse çdo sektor qoftë ai shëndetësor, arsim, biznesi, financa, ligji ose prodhimit. në shëndetësor sektori, firmat po aplikojnë Mësimi makinë për të bërë diagnoza më të shpejta dhe më të mira se njerëzit. si IBM Watson, ky është shembulli më i njohur i AI në shëndetësor sektori, kupton gjuhën njerëzore dhe është efikas në përgjigjen e pyetjeve të bëra prej tij. Sistemi kërkon të dhënat e pacientit në bazën e të dhënave për të formuar një teori të cilën më pas e paraqet para njerëzve. Bastet më të mëdha për AI janë në uljen e kostove dhe përmirësimin e rezultateve të pacientëve. Chatbots, një shembull tjetër i AI, është një program kompjuterik që ndihmon klientët duke iu përgjigjur pyetjeve të tyre, i ndihmon ata gjatë procesit të faturimit dhe i ndihmon ata të planifikojnë takimet e tyre pasuese. Në arsim sektori, AI madje do të zëvendësonte mësuesit, duke ndryshuar plotësisht mënyrat në të cilat nxënësit mësojnë, duke i ndihmuar ata të mësojnë dhe të kuptojnë me ritmin e tyre. Vlerësimi automatik dhe rezultatet e menjëhershme janë disa vende ku AI do të ndihmonte vërtet.

  Në bizneset, për t’i shërbyer më mirë klientëve, Mësimi makinë algoritmet janë duke u integruar në analitikë dhe platforma CRM për të zbuluar të dhënat. Chatbots janë mishëruar në faqet e internetit për të ofruar ndihmë të menjëhershme për përdoruesit. në ligj, automatizim do të kursente kohë dhe energji në procesin e zbulimit të shoshitjes së dokumenteve, i cili bëhet shumë i lodhshëm për njerëzit. Baza e të dhënave do të ishte e pajisur mirë me taksonominë dhe ontologjinë që do të ndihmonte startup-et të ndërtojnë asistentë kompjuterikë me pyetje dhe përgjigje dhe do të programohen për t'iu përgjigjur. Robotët do të ishin në ballë kur bëhet fjalë për prodhimit sektor.

  Në shumë fusha të ligjit dhe ekonomisë, ndikimi i UA ka qenë i dobishëm si vlefshmëria, verifikimi, kontrolli dhe siguria. Një sistem AI do të nguliste thellë në jetën tonë nëse do të kontrollonte stimuluesin kardiak, makinën tuaj ose sistemin e automatizuar të tregtimit ose rrjetin tuaj të energjisë. Dhe do të bëjmë gjithçka që ne dëshirojmë të bëjë. Por ekziston gjithashtu një aspekt i sigurisë kur bëhet fjalë për zbatimin e AI dhe automatizimin e pothuajse çdo gjëje që ne përdorim ose shohim. Parandalimi i një gare shkatërruese të armëve në armë autonome është një nga ato dhe në vend të kësaj, pyetja e madhe është se çfarë ndodh nëse një sistem IA bëhet më i zgjuar se njerëzit në të gjitha detyrat njohëse? Kjo do të përbënte një rrezik të madh për njerëzimin sepse do të pësonte vetë-përmirësim rekursiv, duke shkaktuar një shpërthim të inteligjencës duke lënë intelektin njerëzor shumë prapa. Një sistem i tillë mund të ndihmojë në zhdukjen e varfërisë, sëmundjeve dhe luftës duke krijuar teknologji të reja që do të ishin super inteligjente. Por pak ekspertë gjithashtu kanë këtë ndjenjë se mund të kenë pasoja negative në të ardhmen. Inteligjence artificiale sistemi mund të shkaktojë me dashje ose pa dashje një dëm të madh nëse nuk mësojmë të harmonizojmë qëllimet e UA me tonat.

  AI do të jetë mënyra më e re për të bashkëvepruar me të gjitha pajisjet tona; makinat tona, frigoriferët, smartphone, dera e përparme dhe sistemi i ngrohjes qendrore. Ne do të jetonim në një botë gjithnjë të ndezur. Bërja e veglave tona për të parashikuar synimet tona dhe për të kuptuar kontekstin tonë aktual është formula për ndërtimin e produkteve jashtëzakonisht të zgjuara. Një miliard 'gjëra' të lidhura tani kërkojnë në mënyrë aktive mbështetje nga platformat e UA.

   Misioni Projekt Pikat kryesore

   Ne ndërtojmë dhe zhvillojmë për të punuar, jetuar dhe komunikuar. Ne marrim përsipër projekte me synimin për të gjetur zgjidhje të zgjuara dhe të reja për problemet, të mëdha dhe të vogla.

   Regjistrohu për Buletinin tonë

   Regjistrohu për Buletinin tonë

   Bashkohuni në listën tonë të postave për të marrë të rejat dhe azhurnimet më të fundit nga ekipi ynë.

   Ju keni regjistruar me sukses!

   Share Kjo
   %d blogerët si kjo: