Zhvillimi i aplikacioneve në internet dhe celular

Chatbots

Chatbots po bëhen vendimtare për bizneset në mënyrë që të automatizojnë ndërveprimet shoqërore. Shërbimi ndaj klientit është një fushë ku chatbots mund të jenë tepër të dobishme, veçanërisht pasi shpesh nuk ka njeri shërbimi ndaj klientit në dispozicion. Mbështetja e produktit dhe shërbimet e vetë-shërbimit janë një vend tjetër ku chatbots mund të vijnë në ndihmë. Një nga teknologjitë e rëndësishme që po rritet në përdorim nga bizneset. Ndihmon në automatizimin e funksioneve të zyrës së prapme dhe ofrimin e mbështetjes së klientit përmes përgjigjeve të automatizuara ndaj pyetjeve dhe kërkesave të klientëve. Për të përfituar plotësisht nga këto veçori chatbot bizneset duhet të investojnë në zhvillimin e një strategjie chatbot. Chatbots po bëhen gjithnjë e më të rëndësishme pasi bizneset kërkojnë të automatizojnë ndërveprimet shoqërore pasi shumë njerëz thjesht nuk ndërveprojnë më me qeniet njerëzore përmes një telefonate. Chatbots rriten në lidhje me rëndësinë ndërsa bizneset kërkojnë mënyra për të zvogëluar kostot duke automatizuar proceset e zyrave të prapambetura duke liruar kështu burimet e stafit. Chatbots synojnë të ofrojnë një përvojë të personalizuar të përdoruesit tek përdoruesi përfundimtar pa pasur nevojë për ndërveprim të drejtpërdrejtë njerëzor

Çfarë ka në një Chatbot?

Gjëja e parë që duhet të kuptoni është se çfarë është një chatbot. Chatbots janë programe kompjuterike në gjendje të simulojnë dhe imitojnë bisedën njerëzore në softuer. Këto pastaj mund të përdoren për të automatizuar një sërë funksionesh. Chatbotët mund të dëgjojnë, të kuptojnë gjuhën njerëzore dhe të jenë çuditërisht efektive në përgjigjen e pyetjeve dhe kryerjen e detyrave të thjeshta. Tingëllon si një klient i ëndrrave për një bot shërbimi të çdo lloji, apo jo? Për të kuptuar se si kompanitë kryesore të teknologjisë kanë përdorur chatbots, është e dobishme të hidheni drejt zhvillimit të chatbot. Siç mund ta dini, chatbots u përdorën në një kohë ekskluzivisht nga korporatat e mëdha, por tani po kalojnë në një gamë të gjerë të industrive të tilla si shitja me pakicë, shëndetësor, marketing, eCommerce, qendrat e thirrjeve, etj. Sot, një chatbot përdoret gjithnjë e më shumë në industri të ndryshme si shërbimet financiare, shërbimet SaaS, mbi internet, dhe me shume. Pat Flynn nga Falcon Systems na informon se chatbot-i i sotëm mund të konsiderohet një agjent bisedor. Sipas mendimit të tij, në mënyrë që një chatbot të konsiderohet bisedor, programet duhet: Ndërsa ju mund të argumentoni nëse (dhe në çfarë mase) këto kërkesa janë ende të përmbushura (dhe si ato kërkesa duhet të rimendohen në varësi të aplikacionit) Fakti mbetet se chatbot-et po maturohen me shpejtësi. Zhvillimi i robotëve po duket gradualisht gjithnjë e më shumë si një teknologji drejt përmbushjes së një objektivi të programit të shërbimit specifik dhe jo si një agjent kërkues i plotë. Një chatbot mund të automatizohet duke përdorur një skript AIML ose në gjuhën tuaj të zgjedhur duke përdorur çdo softuer të thjeshtë të përpunimit të tekstit si Gmail ose Google Docs. Çështja është se procesi i mësipërm i palosjes së skriptit dhe përpunimit AIML është një proces i shpejtë dhe i lehtë pa marrë parasysh se ku e zhvilloni robotin tuaj. Keqkuptimi më i zakonshëm është se chatbot-et janë ndërtuar vetëm për qëllimin e përdorimit të një procesi të ngjashëm ndërveprimi social si qendrat e thirrjeve njerëzore ose shërbimi ndaj klientit agjentët. Siç na thotë Eric Foster i Zapier: "Zhvillimi i një chatbot ka të bëjë me ndërtimin e një sistemi të adaptueshëm dhe të zgjerueshëm që mund të përgjigjet në mënyrë fleksibile për të qenë në gjendje të përpunojë një gamë të gjerë të ndërveprimeve me klientët.

 

Ngrihuni në Chatbots

Markat po zhvendosin fokusin e tyre drejt chatbots pasi chatbots janë në gjendje të gjenerojnë më shumë të ardhura në krahasim me ndërveprimet e klientëve të tyre me ta (CSCI Actuarial 2020). Kompanitë aktualisht po investojnë shumë në chatbots për të automatizuar ndërveprimet shoqërore, shkurtuar shërbimi ndaj klientit pritjet dhe zhvillohen besnikërinë e konsumatorit programe që automatizojnë ndërveprimet e përdoruesve. Chatbot-et janë disa nga format më të njohura të chatbot-eve dhe kanë pasur një ndikim të rëndësishëm në biznes proceset, veçanërisht në tregtinë me pakicë, sigurime, banka tregtare dhe shëndetësor industri.

Kur punonjësit socialë folën për herë të parë me fëmijët nën kujdesin e tyre, ata nuk kishin një mënyrë për të kuptuar ose folur gjuhën që ata ishin. mësim në klasat e organizuara. Mjedisi nuk ishte krijuar për t'i lejuar ata të integrohen me sukses në mjedisin shkollor. Çdo ditë fëmijëve iu kërkua t'i përgjigjeshin ndërveprimit të tyre me një student tjetër duke përdorur një emër specifik. Megjithatë, kjo nuk i ndihmoi ata të zhvillonin një kuptim të gjendjes emocionale të të tjerëve në shkollë dhe kjo mungesë ndjeshmërie ishte një nga çështjet e përmendura zakonisht me ta. Fëmijët e kishin të vështirë të perceptonin kulturën dhe normat e shkollës në procesin e rritjes dhe kjo e bëri të vështirë për ta të krijonin ndjenjën e përkatësisë. Mësim në një gjuhë të caktuar ishte një nga më të dukshmet Sfidat me të cilat ata përballeshin ndërsa ishin të rrethuar nga një gjuhë e një gjuhe tjetër, e cila së bashku me frikën se mos humbisnin një temë i detyroi ata të mësonin shenja sociale nga gjuha që nuk e kishin mësuar në arsim procesi (Semple, Moore & Green, 2012) Në vitet në vijim, gjatë pandemisë globale, të njëjtat shenja sociale u përballën nga prindërit e fëmijëve që nuk ishin në gjendje të integroheshin me proceset shkollore. Këta prindër u përballën me probleme gjatë bisedës me fëmijët e tyre dhe shpeshherë u duhej të përshkruanin në detaje se çfarë ishin mësim dhe nuk do të mund të sillnin me vete ndonjë informacion tjetër të jashtëm, nëse kishte, kur ata po flisnin me nipërit e mbesat e tyre. Mësim në gjuhën joamtare ishte një sfidë tjetër me të cilën u përballën. Krijimi i një mjedisi të tillë si një mjedis shtëpie ku kujdestari i foli fëmijës në gjuhën që ishte kujdestari mësim ishte një sfidë tjetër që paraqiti kjo gjuhë e re, nëse nuk do të mund të vendoseshin në mjedisin e tyre të shtëpisë me gjuhën e re.

Kur goditi pandemia globale, shumë biznese humbën partnerët e tyre tregtarë, klientët dhe besimin e klientëve të tyre në to dhe iu desh të shpiknin veten. Zakonet, si email-et e përditshme, qëndrojnë të rëndësishme gjatë gjithë vitit. Zakonet janë mesazhe të përditshme që merrni dhe lidhen me një qëllim specifik. Ekzistojnë një numër përfitimesh për zbatimin e shprehive, duke përfshirë automatizimin e lartpërmendur të funksioneve, kursimin e kostove dhe sigurimin e lidhjes me të tjerët. 

Misioni Projekt Pikat kryesore

Ne ndërtojmë dhe zhvillojmë për të punuar, jetuar dhe komunikuar. Ne marrim përsipër projekte me synimin për të gjetur zgjidhje të zgjuara dhe të reja për problemet, të mëdha dhe të vogla.

Regjistrohu për Buletinin tonë

Regjistrohu për Buletinin tonë

Bashkohuni në listën tonë të postave për të marrë të rejat dhe azhurnimet më të fundit nga ekipi ynë.

Ju keni regjistruar me sukses!

Share Kjo
%d blogerët si kjo: