Diskutim - 

0

Diskutim - 

0

Si inteligjenca artificiale po ndryshon lojën në biznes sot?

Termi inteligjencës artificiale u krijua në vitet 1950, por disa nga konceptet e tij themelore kanë qenë rreth e rrotull për dekada. Inteligjenca Artificiale është një fushë që përdor kompjuterët për të kryer detyra që zakonisht lidhen me aftësitë njohëse të njeriut si vizioni dhe njohja e të folurit — përdoret në automatizim, inxhinieri të hapësirës ajrore, industrinë e transportit, etj. Zhvillimi i fundit në Google Deep Mind në AlphaGo ka bërë revolucione të mëdha drejt kërkimit në lidhje me AI si dhe duke bërë histori vetë duke mposhtur një nga lojtarët më të mirë në botë të Go Lee Sedol 4- 1. 

Mund të tingëllojë shumë mirë për të qenë e vërtetë, por kur bëhet fjalë për vendimet e biznesit, kjo teknologji jep rezultate të jashtëzakonshme. Bizneset tani mund të analizojnë sasi të mëdha të të dhënave që do t'u duheshin vite për t'i përpunuar më parë dhe për të marrë vendime të informuara bazuar në analizën parashikuese të prodhuar nga algoritmet e UA. Ky artikull do të tregojë se si AI ndikon në këtë aspekt të bizneseve

Vendim Marrja

Sipas Gartner, 68% e vendimmarrësve të biznesit deklarojnë se do të kenë të paktën një iniciativë CXO të bazuar në AI në 2018 dhe 75% thonë se zbatimi i teknologjive të AI ka pasur një ndikim pozitiv në organizatën e tyre. Bizneset tashmë po përdorin Mësimi makinë si pjesë e operacioneve të tyre të përditshme dhe po kërkojnë ta përdorin këtë teknologji edhe më gjerësisht brenda viteve të ardhshme. Kohët e fundit New York Times tregoi një histori se si Unilever kishte përdorur një algoritëm të zhvilluar nga Accenture për të rritur normat e konvertimeve në faqen e saj të internetit me 20%. 

Zyrtari kryesor i artit i Nuance, Kevin O 'Brien beson se nuk ka "asnjë dyshim" që AI do të transformojë marketingun: "Nuk është më kjo lloj gjëje misterioze kur është një kompjuter që flet me ty ose përpiqet të shesë diçka," thotë ai. "Tani ka të bëjë me mënyrën se si ne fillojmë të optimizojmë përvojën e klientit dhe të sigurojmë ndërveprime vërtet të personalizuara."

Unilever përdor një algoritëm të zhvilluar nga Accenture në mënyrë që të rrisë normat e konvertimeve në faqen e tij të internetit me 20%. 

AI po përdoret më gjerësisht brenda viteve të ardhshme, pasi bizneset kërkojnë të përdorin teknologjinë edhe më gjerësisht. Unilever, për shembull, ka përdorur AI për disa vjet tashmë dhe tha se njësia e tyre e biznesit që prodhon produkte të kujdesit personal Dove bëri përparim të mirë me njohuri të automatizuara nga të dhënat e mëdha vitin e kaluar, ndërsa uli kostot. 

Sot, Inteligjenca Artificiale (AI) përdoret më shpesh në procesin e vendimmarrjes së biznesit sesa mund të mendohet. Bizneset tani mund të analizojnë sasi të mëdha të të dhënave që do t'u duheshin vite për t'i përpunuar më parë dhe për të marrë vendime të informuara bazuar në analizën parashikuese të prodhuar nga algoritmet e UA. Kjo, ndër të tjera, i ka lejuar bizneset të përfitojnë nga Big Data 

Si Inteligjenca Artificiale po merr vendime biznesi në biznes sot?

Algoritmi AI mbështet aftësinë e një biznesi për të përdorur të dhëna të mëdha dhe për të nxjerrë vlerë prej tij. Ka pasur shumë përparim në fushën e AI kohët e fundit, me teknika të mësimit të thellë në gjendje të prodhojnë rezultate të nivelit të fundit në shumë aplikacione, përfshirë njohjen e imazhit dhe të folurit, përpunimi i gjuhës natyrore, të mësuarit përforcues dhe të tjerët. 

Ndërsa bizneset lëvizin drejt transformimit dixhital dhe adoptojnë teknologji si p.sh cloud informatikë dhe inteligjencës artificiale, ata do të pësojnë ndryshime serioze që do t'u sigurojnë përfitime pozitive financiare duke fituar efikasitet në proceset e tyre. Për të mbetur bizneset konkurruese duhet të krijojnë mundësi të reja për veten e tyre; kjo mund të arrihet përmes vendimmarrjes të drejtuar nga të dhënat. Kontrolloni RemoteDBA.com.

Ky artikull tregon se si inteligjenca artificiale është e rëndësishme për biznesin sot. Ka shumë mjete dhe gjuhë programimi me burim të hapur që mund të përdoren për të zbatuar algoritmet e UA në modelin tuaj të biznesit.

Si të zbatoni AI në një biznes? Avantazhi i përfshirjes së mësimit të makinerisë dhe AI ​​në sektorin financiar është se ato ndihmojnë në automatizimin, organizimin, thjeshtimin dhe analizimin e grupeve kritike të të dhënave. Kjo i lejon bizneset të përdorin më mirë kohën e tyre duke kuptuar modelet e sjelljes së konsumatorit më mirë dhe duke shtuar vlerën. 

Ndikimi i AI në bizneset dhe si funksionon sot

Inteligjenca artificiale është bërë një komponent kryesor i strategjisë së biznesit në të gjithë botën. Kompanitë e suksesshme janë gjithmonë në kërkim të mënyrave për të rritur efikasitetin e tyre, për të përmirësuar përvojën e klientit dhe për të zvogëluar koston e të bërit biznes. Dy nga sfidat më të mëdha me të cilat përballen kur rritin biznesin e tyre dhe përmirësojnë këto procese rrotullohen rreth të dhënave dhe gjetjes së mënyrave për të shfrytëzuar të dhënat e mëdha. 

E ardhmja zbatimet e inteligjencës artificiale shqyrtohen gjithashtu, me disa ekspertë që besojnë se do të përdoret kudo brenda viteve të ardhshme, ndërsa të tjerët besojnë se do të jetë i kufizuar për shkak të faktorëve të caktuar, siç janë shqetësimet e sigurisë dhe pyetjet morale që rrethojnë makinat autonome që marrin vendime kryesore për jetën e njerëzve pa ndërhyrjen njerëzore Me 

E ardhmja e Inteligjencës Artificiale në vendin e punës

Inteligjenca artificiale (AI) po transformon bizneset nga pothuajse çdo industri. AI ka një rol në rritje në vendin e punës: 

  • Industria e automobilave përdor AI për të parashikuar kur një komponent do të kërkojë mirëmbajtje para se të dështojë dhe të kontrollojë automjetet vetë-drejtuese;
  • Kompanitë e kujdesit shëndetësor përdorin AI për të kërkuar modele në të dhënat e pacientëve që mund të tregojnë shenja të sëmundjeve të tilla si sulme në zemër dhe goditje në tru; dhe 
  • Shitësit me pakicë përdorin AI për të optimizuar proceset e biznesit, për të rritur të ardhurat duke synuar përpjekjet e marketingut, për të parashikuar kërkesën bazuar në tendencat e shitjeve të kaluara dhe për të identifikuar mashtrimin/pandershmërinë.   

Pse bizneset duhet të konsiderojnë përdorimin e Inteligjencës Artificiale në vendimmarrje?

Ndërsa bizneset e mëdha janë fokusi kryesor i AI, ka gjithashtu shumë përfitime për ta përdorur atë në bizneset e vogla dhe të mesme gjithashtu. Kjo perfshin: 

  • Përmirësimi i përvojës së klientit;
  • Automatizimi i proceseve të biznesit; dhe 
  • Ulja e kostove operacionale, të gjitha këto do t'i mundësojnë një biznesi të fitojë një avantazh konkurrues ndaj kolegëve të tij.

Çfarë bizneset duhet të dinë për përdorimin e inteligjencës artificiale-Marrje të rëndësishme për vendimmarrësit 

AI mund të përdoret në biznes për të marrë vendime dhe për të ndërmarrë veprime që njerëzit nuk do të mendonin t'i bënin, por nuk mund të mendojë vetë. Duhet të përdoret gjithmonë si mjet ose shërbëtor i vendimmarrësit, jo si zëvendësim i tyre. Ndërsa disa detyra brenda industrive të caktuara tashmë janë duke u automatizuar me AI, ka edhe shumë përdorime të tjera për këtë teknologji. Autori argumenton se përdorimi i mësimit të makinerisë duhet të shikohet më nga afër nga drejtuesit që duan që kompania e tyre të përfitojë nga AI. Mësimi i makinerisë ka qenë jashtëzakonisht i suksesshëm në ndihmën e kompanive për të nxjerrë të dhënat e konsumatorit për njohuri mbi produktet që prodhojnë ose sesi mund të përmirësojnë modelin e tyre të biznesit. Microsoft, për shembull, përdor inteligjencën artificiale për të ndihmuar në parandalimin e vetëvrasjeve midis përdoruesve të saj. Ata mund të kalojnë nëpër disa metoda të ndryshme komunikimi dhe të marrin shenja paralajmëruese të vetë-dëmtimit ose vetëvrasjes.

Bizneset tashmë po përdorin AI në analizat parashikuese dhe lëshimin e produkteve, si dhe kerkim tregu. Është e mundur që deri në vitin 2020 të ketë një kompjuter me inteligjencë emocionale; ai që mund të identifikojë emocionet brenda tekstit, imazheve, videove dhe përmbajtjes audio. Kjo mund të bëjë që emaili juaj të lexohet si një libër dhe se leximi ndikon në tonin e përgjigjes që merrni nga kompania të cilës i keni shkruar. 

Tags:

Vizitor i Guest

0 Comments

Regjistrohu për Buletinin tonë

Regjistrohu për Buletinin tonë

Bashkohuni në listën tonë të postave për të marrë të rejat dhe azhurnimet më të fundit nga ekipi ynë.

Ju keni regjistruar me sukses!

Share Kjo
%d blogerët si kjo: