Diskutim - 

0

Diskutim - 

0

Avantazhet dhe disavantazhet e aplikacioneve progresive në internet

Avantazhet dhe disavantazhet e aplikacioneve progresive në internet

Një PWA heq kufizimet e zgjidhjeve të uebit në aspektin e performancës, cilësisë së lidhjes në internet dhe përvojës së qetë të aplikacioneve amtare në pajisjet mobile dhe shfletuesit e uebit. Me PWA, është e mundur të integrohen lojëra në internet me kosto të ulët dhe aplikacione mobile që janë në dispozicion në dyqane të ndryshme aplikacionesh. Një PWA i shërben të gjitha pajisjeve si një zgjidhje e vetme dhe mund të përdoret si një aplikacion celular ose faqe në internet.

Aplikacionet moderne në internet kanë karakteristika dhe pamje të ngjashme me amtare Apps celular, duke i bërë ato miqësore për përdoruesit. Ju nuk do ta vini re ndryshimin kur lundroni dhe ndërveproni në stilin e aplikacionit. Përveç përmirësimit të përvojës së përdoruesit, aplikacionet vendase ofrojnë veçori specifike të përdoruesit që nuk mund të integrohen në një faqe në internet.

Programe Web Progressive (PWAs) janë aplikacione moderne në internet që kombinojnë veçoritë më të mira të faqeve të internetit dhe aplikacioneve tradicionale vendase. Ato funksionojnë si faqe në internet sepse ngarkojnë faqe në internet me të gjitha tiparet dhe përparësitë e faqeve të rregullta në internet dhe operohen nga shfletuesit modernë. Asnjë listë e avantazheve dhe disavantazheve kryesore të aplikacione progresive në internet do të ishte i plotë pa përmendur faktin se PWA përdorin shumë veçori specifike të platformës.

PWA -të ju lejojnë t'u siguroni përdoruesve një përvojë të qëndrueshme me të njëjtën ndërfaqe në shfletuesin e tyre, pavarësisht se cili aplikacion është i instaluar në pajisjen e tyre. Kjo eliminon nevojën për të mësuar më shumë se një ndërfaqe të përdoruesit, një përvojë që frustron përdoruesit e mësuar me ueb celular dhe aplikacionet vendase.

Problemi më i madh me aplikacione mobile është se ato duhet të shkarkohen dhe instalohen në pajisje të shumta, gjë që merr shumë hapësirë. Në fakt, 25% e përdoruesve të aplikacioneve thonë se do ta fshinin aplikacionin nëse do të kishin nevojë për më shumë hapësirë ​​në telefonat e tyre të mençur. Procesi i instalimit zgjat gjithashtu një kohë dhe më shumë se 50% e përdoruesve kanë më shumë gjasa të përdorin faqe të internetit të markës dhe aplikacione në internet për blerje dhe shfletim nëse nuk duan të shkarkojnë një aplikacion.

Ndërsa është një avantazh që një PWA nuk ka nevojë të ndjekë procesin e gjatë të shkarkimit të një aplikacioni si një aplikacion vendas, ai ende mungon një pjesë e madhe e përdoruesve që kërkojnë aplikacionin në App Store. Jetëgjatësia e lartë e baterisë është gjithashtu një problem për shkak të mungesës së mbështetjes për hyrjet ndër-aplikacionale. PWA përdorin më shumë bateri sesa aplikacionet vendase sepse shkruajnë kod më të lartë në internet dhe telefoni duhet të punojë më shumë për ta interpretuar atë.

Përdoruesit duhet të shkarkojnë dhe instalojnë aplikacione më pas, gjë që pengon procesin fillestar të lidhjes. Nga ana tjetër, përdoruesit duhet të kërkojnë në dyqanin e aplikacioneve për ta shkarkuar atë.

Kërkimi i bazuar në zë i ekspozon përdoruesit tuaj PWA ndaj aplikacioneve që janë në dispozicion në treg. Për shkak se PWA janë të optimizuara për faqet e internetit, përdoruesit mund t'i gjejnë ato lehtësisht në internet, gjë që zvogëlon përpjekjet tuaja të marketingut.

Në epokën e konsumatorëve të ndërgjegjshëm për markën, kompanitë përqendrohen te përdoruesit. App Store ka avantazhin se mund të arrijë një audiencë të madhe me një lëvizje. Marketingu bën shumë për të rritur konvertimet dhe për të çuar në gjenerim duke krijuar lehtësinë e përdorimit.

If you develop a PWA, you won’t be exposed to companies like Apple and Android app stores. The apps in PWA are fast, handy, simple, have app-like navigation (as mentioned above) and add a home screen button to access smartphone features such as push notifications, camera use, Geolocation tracking etc.

Nëse keni burime për një PWA në vend të një aplikacioni vendas, ju keni përparësinë e trafikut organik nga motorët e kërkimit, dyqanet e aplikacioneve dhe Google Play me SEO dhe ASO adekuate. Meqenëse aplikacionet PWA përbëhen nga aplikacione që imitojnë uebfaqe, përdoruesit nuk e gjejnë aplikacionin tuaj vetëm në dyqanet e aplikacioneve. Pasi të gjendet aplikacioni, do të jetë i dukshëm për këdo që di për aplikacionin dhe platformën.

Aplikacione hibride janë një opsion i mirë për ata që duan të arrijnë një audiencë më të gjerë me një bazë përdoruesi më të specializuar. Ato janë gjithashtu të shkëlqyera nëse nuk keni nevojë për performancë të lartë ose aftësi jashtë linje, ose nëse thjesht nuk keni kohë ose para për të investuar në dy aplikacione të ndryshme vendase. PWA nuk zënë hapësirë ​​në telefonin tuaj si aplikacionet vendase, por ju ende keni nevojë për një shfletues uebi për t'i drejtuar ato.

Aplikacionet vendase janë një opsion i mirë nëse nuk keni kufizime buxhetore ose kohore, ose nëse aplikacioni juaj kërkon përdorim të gjerë të veçorive të pajisjeve të pajisjeve. Dyqanet e aplikacioneve janë të dobishme, përmbajnë një bibliotekë të dobishme dhe ruajnë shumicën e përmbajtjes së aplikacionit që ju nevojitet. Ato jo vetëm që japin legjitimitetin dhe dëshminë shoqërore të një aplikacioni përmes rishikimeve të mundshme të përdoruesve, por gjithashtu shërbejnë si një katalog që lejon përdoruesit të kërkojnë dhe të gjejnë aplikacione përkatëse.

Aplikacione progresive në internet eliminate the need to visit app stores to download apps, which saves time and Internet data for users. Just as consumers find Apps celular attractive than websites, aplikacione progresive në internet ofroni përdoruesve të aplikacioneve të njëjtën përvojë gjithëpërfshirëse dhe miqësore për përdoruesit si një aplikacion mobil vendas direkt në shfletuesin e tyre.

Përparësitë dhe disavantazhet kryesore të aplikacione progresive në internet vijnë nga fakti se PWA -të bashkojnë komoditetin dhe arritjen e funksionalitetit të uebit me amtare Apps celular. With PWAs, users can access the full functionality of their apps without having to think about their storage and long download times. The design of PWAs is also similar to that of native apps, and it has a similar effect on the user experience with the same speed, responsiveness, comprehensive website functionality, bazës së të dhënave access and automatic data.

Tags:

Vizitor i Guest

0 Comments

Regjistrohu për Buletinin tonë

Regjistrohu për Buletinin tonë

Bashkohuni në listën tonë të postave për të marrë të rejat dhe azhurnimet më të fundit nga ekipi ynë.

Ju keni regjistruar me sukses!

Share Kjo
%d blogerët si kjo: