Bangga dadi mitra bersertifikat Leadinfo!

Pangembangan Aplikasi Web lan Seluler

Analisis Data Gedhe lan Ilmu Data

Artificial Intelligence and Machine Learning

Solusi AR lan VR

LIHAT KABEH LAYANAN 

Apa IoT?

Internet prekara (IoT) Kita mung mbayangake kewan kewan sing ngobrol karo kita, nanging apa sampeyan wis mbayangake omah sampeyan ngomong karo sampeyan utawa mobil sampeyan, banjur ngobrol karo lampu! Internet bisa nggawe cara nyambungake meh kabeh sing ana ing sekitar kita. Kulkas, mesin cuci, gelombang mikro, lan panci, saiki ora ana sing kena ing jagad digital.

    Pinunjul saka IoT ing macem-macem sektor?

    Kita mung mbayangake kewan kewan sing ngobrol karo kita, nanging apa sampeyan wis mbayangake omah sampeyan ngomong karo sampeyan utawa mobil, nalika ngobrol karo lampu-lampu! Internet bisa nggawe cara nyambungake meh kabeh sing ana ing sekitar kita. Kulkas, mesin cuci, gelombang mikro, lan panci sampeyan, saiki ora ana sing tutul saka dunia digital. Saben dina duwe alamat IP dhewe bakal dadi kasunyatan. Komunikasi samubarang iki wis dadi visi teknologi paling anyar sing ngaku bisa nambah urip kita. Nanging, kita isih ana ing tahap wiwitan IoT. IoT bakal mbukak aliran penghasilan, model bisnis, lan pemahaman teknologi anyar. Ing skala sing luwih gedhe, migunani tumrap pangguna pribadi sing menehi kualitas urip, kenyamanan, keamanan lan korporat sing luwih dhuwur kanggo nyuda biaya, entuk efisiensi lan kontrol sing luwih apik ing bisnis. IoT bakal nggawa akeh kategori anyar ing pasar. Wangun sambungan lan protokol nirkabel anyar, model bisnis anyar kanthi nyuda biaya kepemilikan, lan UI / UX tanpa repot. Macem-macem teknologi kayata Wi-Max, Bluetooth, Wifi, Low Power Wi-Fi, LTE, Ethernet biasa lan Li-Fi paling anyar, wis digunakake kanggo ngubungake macem-macem bagean IoT menyang sensor, nanging ing taun iki bakal ana Sigoks, LoRaWAN lan jalur sempit 3GPP (NB) sing diuji. Perusahaan, ing tangan liyane, bakal entuk mupangat gedhe karo IoT. Pakaryan jarak jauh, pelacakan inventaris, lan manajemen, efisiensi lan produktivitas, kacepetan lan aksesibilitas, kalebu sawetara alam sing teknologi kasebut bisa nggumunake ..

    Piranti omah sing cerdas ngidini para pamilik ngontrol lan ngawasi macem-macem vertikal kaya pemantauan omah, kontrol akses, keamanan, lan efisiensi energi sing luwih apik. Akeh merek ing omah cerdas sing kolaborasi nggunakake macem-macem peralatan supaya luwih cerdas, luwih efisien lan aman. Akeh piranti kayata Eskesso, kulkas cerdas Samsung lan Genican nambah kenyamanan kanggo urip saben wong kanthi cara sing paling apik. Amazon Echo minangka piranti pinter liyane sing bisa digunakake minangka CPU kanggo kabeh gadget omah. Alat termostat Learning liyane sing misuwur, diprodhuksi dening Nest, kanthi otomatis nyetel suhu omah liwat sensor sing dipasang. Piranti kasebut saiki regane larang banget, amarga biaya pangembangan lan adol sing luwih murah. Nanging kanthi luwih maju, rega samesthine bakal mudhun dadi luwih terjangkau kanggo konsumen umume. Ora suwe, kita uga bisa ndeleng asisten pribadi lan robot sing pindhah ing omah lan mung bagean cilik sing bakal diowahi IoT. Malah ing industri kesehatan, IoT menehi kesan. Konsep 'kasur cerdas' ditrapake ing sawetara rumah sakit sing bisa ndeteksi gerakan pasien lan nyetel dhuwur sing cocog supaya ora perlu perawat utawa intervensi manungsa. Uga ana dispenser obat ing omah sing nglacak manawa obat dikonsumsi tepat wektu utawa ora kanthi pitulung data sing disimpen ing méga. Pelacak informasi kesehatan sing mbantu interaksi pasien-dokter uga mbukak cara piranti sing luwih pinter kanggo ngasilake asil sing apik ing bidang kesehatan. Kanthi teknologi wiwit ditrapake ing endi wae, bakal entuk asil sing apik kanthi nyuda biaya, asil perawatan sing luwih apik, pengalaman pasien sing luwih apik, nyuda kesalahan, manajemen obat sing ningkat lan manajemen penyakit sing luwih apik.

    Kajaba IoT digunakake omah-omah cerdas, sistem keamanan cerdas utawa peralatan energi sing nyedhiyakake kenyamanan lan kesejahteraan pribadi, nanging luwih maju supaya kutha dadi luwih cerdas. Kanthi tujuan nggandhengake intelijen lan informasi karo piranti, macem-macem perusahaan ngupayakake nggawe jaringan piranti sing gegandhengan. Penggabungan analitik, data amba, lan panyambungan ing endi-endi nyebabake potensial anyar sing gedhe banget kayata kanggo ngontrol lan ngatur piranti, kemampuan kanggo ngawasi jarak adoh lan kanggo nggawe wawasan saka akeh data. Mula IoT aktif ngowahi infrastruktur kutha kanthi nyuda kemacetan, nambah transportasi umum, nggawe layanan kotamadya sing luwih efisien lan hemat biaya lan njaga masarakat supaya tetep aman lan aman. IoT ngubungake sawetara piranti cerdas saben dina lan ing taun-taun mbesuk, kita bakal diubengi udakara 24 milyar piranti IoT. Saiki ana sawetara warta gedhe! Kajaba saka omah sing cerdas, sistem hemat energi sing cerdas, piranti cerdas uga mbantu wong nglacak kesehatan kanthi menehi saran obat sing luwih apik lan luwih lengkap. Mobil sing nyambung nyambung karo infra kutha sing cerdas kanggo transfigurasi cara sing biasane ditindakake para sopir. Nanging kanthi mupangat kasebut uga bakal ana risikone. 

      Keamanan IoT

      Peneliti ing MIT lan Michigan nemokake akeh cidera ing sawetara piranti cerdas merek gedhe sing bisa menehi peretas luwih akeh titik entri kanggo nglanggar keamanan. Dadi luwih akeh perusahaan sing nggawe keamanan produk minangka sing paling penting. Sawise serangan sing disebabake botnet Mirai pungkasan taun kepungkur, iki minangka panggilan tangi kanggo kabeh wong lan luwih akeh upaya ing mbesuk supaya para hacker tetep adoh. Sawetara masalah keamanan sing bisa dicathet ing kene yaiku:

      Data surfeit - kakehan data sing ditambahake saben detik dening piranti IoT lan iki bakal nggawe poin entri kanggo peretas cyber

      Nyegat data sing ora dienkripsi - piranti sing nyambung iki bisa disusupi kanggo nyerang omah utawa kantor wong kanthi sakbenere. Malah meter omah sing cerdas bisa digunakake kanggo nglacak kegiatan saben dinane kaya sing kabukten dening ilmuwan Jerman

      Kapercayan umum - Ing 2015, State Control of the Smart Home ngerti manawa wong-wong kuwatir banget babagan informasi sing dicolong saka omah-omah cerdas. Iki bisa dadi salah sawijining alesan utama kenapa konsumen ora bakal pindhah menyang IoT kanthi gampang. Internet of Things minangka level otomatisasi sabanjure lan muncul teknologi sing luwih anyar mesthi bakal ningkatake akeh aspek gesang kita ing papan kerja utawa omah. Ing taun iki, IoT bakal dadi industri multi-triliun dolar yen keamanan lan privasi bisa dideleng.

        Kita project highlights

        Kita mbangun lan berkembang kanggo makarya, urip lan komunikasi. Kita miwiti proyek kanthi tujuan golek solusi sing cerdas, anyar kanggo masalah, cilik lan cilik.

        Tampilan Whatsapp kita

        Exit versi seluler