Pangembangan Aplikasi Web lan Seluler

Apa IoT?

Internet iku (IoT) Kita mung mbayangake kewan kewan sing ngobrol karo kita, nanging apa sampeyan wis mbayangake omah sampeyan ngobrol karo sampeyan utawa mobil sampeyan, banjur ngomong karo lampu-lampu! Internet nggawe iki bisa nyambungake meh kabeh sing ana ing sekitar kita. Kulkas, mesin cuci, gelombang mikro, lan panci, saiki ora ana sing kena ing jagad digital.

    Pinunjul saka IoT ing macem-macem sektor?

    Kita wis mung mbayangno pets kita ngomong karo kita nanging apa sampeyan tau mbayangno omah sampeyan ngomong karo sampeyan utawa mobil, lawang ngomong karo switch lampu! Internet wis nggawe iki bisa nyambung meh kabeh sing ana ing sekitar kita. Kulkas, mesin cuci, gelombang mikro lan malah panci sampeyan, saiki ora ana sing ora kena ing jagad digital. Saben dina sing duwe alamat IP dhewe bakal dadi kasunyatan. Komunikasi iki wis dadi visi teknologi paling anyar sing ngaku nambah urip kita. Nanging, kita ana ing tahap awal IoT. IoT bakal mbukak aliran pendapatan anyar, business model, lan wawasan ing teknologi. Ing skala sing luwih gedhe bakal migunani kanggo pangguna pribadi sing menehi kualitas urip, kenyamanan, keamanan sing luwih dhuwur lan kanggo perusahaan bakal mbantu nyuda biaya, entuk efisiensi lan kontrol bisnis sing luwih apik. IoT bakal nggawa gelombang kategori anyar menyang pasar. Wangun anyar sambungan nirkabel lan protokol, anyar business model karo suda biaya kepemilikan, lan UI / UX tanpa alangan kanggo sebutno sawetara. Macem-macem teknologi kayata Wi-Max, Bluetooth, Wifi, Wi-Fi Kurang Daya, LTE, Ethernet biasa lan Li-Fi paling anyar, wis digunakake kanggo nyambungake macem-macem bagean IoT menyang sensor nanging ing taun iki bakal weruh Sigfox, LoRaWAN. lan 3GPP kang narrowband (NB) lagi dites. Perusahaan, ing sisih liya, bakal entuk keuntungan utama karo IoT. Pakaryan jarak jauh, pelacakan inventaris, lan manajemen, efisiensi lan produktivitas, kacepetan lan aksesibilitas, mung sawetara wilayah ing ngendi teknologi kasebut bakal dadi apik banget.

    Piranti omah sing cerdas ngidini para pamilik ngontrol lan ngawasi macem-macem vertikal kaya pemantauan omah sing luwih apik, kontrol akses, keamanan, lan efisiensi energi. Akeh merek ing omah sing cerdas kerja sama kanggo macem-macem peralatan supaya luwih cerdas, luwih efisien lan aman. Akeh piranti kayata Eskesso, kulkas cerdas Samsung lan Genican nambah kenyamanan kanggo urip saben wong kanthi cara sing paling apik. Amazon Echo minangka piranti pinter liyane sing bisa digunakake minangka CPU kanggo kabeh gadget omah. Alat termostat Learning liyane sing misuwur, diprodhuksi dening Nest, kanthi otomatis nyetel suhu omah liwat sensor sing dipasang. Piranti kasebut saiki regane larang banget, amarga biaya pangembangan lan adol sing luwih murah. Nanging kanthi luwih maju, rega samesthine bakal mudhun dadi luwih terjangkau kanggo konsumen umume. Ora suwe, kita uga bisa ndeleng asisten pribadi lan robot sing pindhah ing omah lan mung bagean cilik sing bakal diowahi IoT. Malah ing kesehatan industri, IoT menehi tandha. Konsep 'kasur cerdas' ditrapake ing sawetara rumah sakit sing bisa ndeteksi gerakan pasien lan nyetel dhuwur sing cocog supaya ora perlu perawat utawa intervensi manungsa. Uga ana dispenser obat ing omah sing nglacak manawa obat dikonsumsi tepat wektu utawa ora kanthi pitulung data sing disimpen ing méga. Pelacak informasi kesehatan sing mbantu interaksi pasien-dokter uga mbukak cara piranti sing luwih pinter kanggo ngasilake asil sing apik kesehatan. Kanthi teknologi wiwit ditrapake ing endi wae, bakal entuk asil sing apik kanthi nyuda biaya, asil perawatan sing luwih apik, pengalaman pasien sing luwih apik, nyuda kesalahan, manajemen obat sing luwih apik lan manajemen penyakit sing luwih apik.

    Loro saka IoT digunakake omah sing cerdas, pinter sistem keamanan utawa peralatan energi nyediakake comfort lan kesejahteraan pribadi, iku wis maju menyang nggawe kutha pinter. Kanthi tujuan ngubungake intelijen lan informasi karo piranti, macem-macem perusahaan ngupayakake nggawe jaringan piranti sing saling nyambungake. Penggabungan saka Analytics, data gedhe, lan konektivitas ing endi-endi ngasilake potensial anyar kayata ngontrol lan ngatur piranti, kemampuan kanggo ngawasi saka jarak jauh lan mbangun wawasan saka akeh data. Mula, IoT kanthi aktif ngganti infrastruktur kutha kanthi nyuda kemacetan lalu lintas, ningkatake transportasi umum, nggawe layanan kotamadya sing luwih efisien lan larang regane lan njaga wong-wong sing melu lan aman. IoT ngubungake sawetara piranti cerdas saben dina lan ing taun-taun sabanjure, kita bakal dikepung udakara 24 milyar. Piranti IoT. Saiki ana sawetara warta gedhe! Kajaba saka omah sing cerdas, sistem hemat energi sing cerdas, piranti cerdas uga mbantu wong nglacak kesehatan kanthi menehi saran obat sing luwih apik lan luwih lengkap. Mobil sing nyambung nyambung karo infra kutha sing cerdas kanggo ndandani cara sing biasane ditindakake para sopir. Nanging kanthi mupangat kasebut uga bakal ana risikone. 

      Keamanan IoT

      Peneliti ing MIT lan Michigan nemokake akeh cidera ing sawetara piranti cerdas merek gedhe sing bisa menehi peretas luwih akeh titik entri kanggo nglanggar keamanan. Dadi luwih akeh perusahaan sing nggawe keamanan produk minangka sing paling penting. Sawise serangan sing disebabake botnet Mirai pungkasan taun kepungkur, iki minangka panggilan tangi kanggo kabeh wong lan luwih akeh upaya ing mbesuk supaya para hacker tetep adoh. Sawetara masalah keamanan sing bisa dicathet ing kene yaiku:

      Data surfeit - kakehan data sing ditambahake saben detik dening Piranti IoT lan iki mesthi bakal nggawe poin entri kanggo peretas cyber

      Nyegat data sing ora dienkripsi - piranti sing nyambung iki bisa disusupi kanggo nyerang omah utawa kantor wong kanthi sakbenere. Malah meter omah sing cerdas bisa digunakake kanggo nglacak kegiatan saben dinane kaya sing kabukten dening ilmuwan Jerman

      Kapercayan umum - Ing 2015, Negara Kontrol Omah Cerdas ngerti manawa wong-wong kuwatir banget babagan informasi sing dicolong omah sing cerdas. Iki bisa dadi salah sawijining alesan utama kenapa konsumen ora bakal pindhah menyang IoT kanthi gampang. The Internet iku minangka level sabanjure automation lan muncul teknologi sing luwih anyar mesthine bakal nambah akeh aspek gesang kita ing papan kerja utawa omah. Ing taun iki, IoT bakal dadi industri multi-triliun dolar yen keamanan lan privasi bisa dideleng.

        Kita project highlights

        Kita mbangun lan berkembang kanggo makarya, urip lan komunikasi. Kita miwiti proyek kanthi tujuan golek solusi sing cerdas, anyar kanggo masalah, cilik lan cilik.

        Langganan Newsletter Kita

        Langganan Newsletter Kita

        Melu mailing list kanggo nampa warta lan update paling anyar saka tim.

        Sampeyan wis Kasil Subscribed!

        Share This
        %d bloggers kaya iki: