Bangga dadi mitra bersertifikat Leadinfo!

Pangembangan Aplikasi Web lan Seluler

Analisis Data Gedhe lan Ilmu Data

Artificial Intelligence and Machine Learning

Solusi AR lan VR

LIHAT KABEH LAYANAN 

Ilmu Data

Ilmu data minangka pilihan karir sing populer saiki. Miturut Biro Statistik Tenaga Kerja AS, pegawe statistikawan lan analis data diarepake bakal tuwuh 30% ing taun 2024. Iki amarga bisnis kanthi kabeh ukuran nglumpukake data akeh banget, lan butuh wong supaya bisa ngerteni kabeh. Alesan kenapa ilmu data dadi perkara penting sabanjure yaiku amarga akeh data sing saiki duweni. Kita urip ing jagad iki nalika ngasilake 2.5 data quintillion byte saben dina. Ilmu Data minangka katrampilan penting kanggo kabeh perusahaan. Iki nambah efisiensi lan menehi wawasan babagan bisnis sampeyan. Kanthi Ilmu Data, sampeyan bisa njupuk keputusan adhedhasar kasunyatan tinimbang asumsi. Tsing paling penting babagan ilmu data yaiku mbantu bisnis nggawe keputusan sing luwih apik. Yen sampeyan makarya ing ilmu data, sampeyan bisa mbantu perusahaan sampeyan supaya bisa ngerti prilaku para pelanggan, lan nggunakake informasi iki kanggo ngatur produk lan layanane kanthi luwih apik.

 

Ilmu Data Biyen, Saiki lan Masa Depan.

Tantangan sing ana ing pojok yaiku apa mesin kasebut bisa ngatasi data sing ora terstruktur lan terstruktur lan yen kasedhiya algoritma kualitas. Lan yen padha, asil bakal ora bisa dibayangake. Kita mung bisa prédhiksi tingkat pangowahan sing bakal ana, transformasi nyata bakal penting. Nanging kabeh iki mesthi mbutuhake wektu sing cukup suwe.

Sinau mesin saiki ora kaya biyen, amarga teknologi komputasi anyar. Amarga model kena data anyar, aspek iteratif pembelajaran mesin penting banget amarga bisa adaptasi kanthi mandiri. Dheweke ngasilake asil lan keputusan sing bisa diulang, bisa dipercaya kanthi sinau saka pitungan sadurunge sing diwenehake. Sinau mesin diwiwiti saka ide manawa komputer duwe katrampilan kanggo sinau tanpa diprogram kanggo tugas tartamtu sing bisa digunakake, pangenalan pola kasebut lan peneliti nggawe cara kanggo ndeleng manawa komputer bisa sinau saka data liwat intelijen buatan. Masyarakat wis nambah minat sinau mesin kaya analisis Bayesian lan penambangan data kanggo sawetara faktor kayata panyimpenan data sing terjangkau, pangolahan komputasi sing luwih kuat lan luwih murah lan macem-macem jinis lan volume data sing kasedhiya. Kabeh prekara kasebut bisa nggawe model kanthi otomatis lan cepet sing bisa nganalisis data sing luwih rumit lan luwih gedhe lan bisa ngasilake asil sing luwih akurat lan luwih cepet ing skala gedhe yen dibutuhake. Kanthi nggawe model sing tepat, bisnis lan organisasi duwe kesempatan sing apik kanggo ngenali kesempatan sing duwe bathi lan sukses lan minimalake risiko saengga nggawe pembelajaran mesin minangka elemen penting ing industri inti. Ing jaman biyen saiki lan saiki mbesuk. Data minangka mata uang anyar. Luwih akeh data sing bisa diwenehake babagan target target, sampeyan bakal bisa narik kawigaten. Contone, sampeyan bisa nggunakake data kanggo nuduhake pirang-pirang wong sing ngunjungi situs web, pirang-pirang wong sing ngeklik iklan, lan pirang-pirang wong sing ngeklik situs sampeyan. Ilmu Data minangka paneliten ngekstrak ilmu saka data. Disiplin kasebut minangka gabungan ilmu komputer, statistik, lan matematika. Minangka lapangan sing jembar banget, lan nduweni akeh aplikasi.

    Munggah Ilmu Data

    Ilmu Data minangka lapangan sing saya akeh, lan bisa nyakup macem-macem lapangan kerja. Kaping pisanan, sampeyan duwe ilmuwan data jaman biyen, sing dadi matématikawan utawa statistikawan. Banjur, sampeyan duwe ilmuwan data saiki, sapa sing uga ngerti bisnis lan bisa mbantu njupuk keputusan adhedhasar data. Data minangka minyak anyar. Kabeh sing kita lakoni, wiwit saka A nganti B nganti kita nyenengake dhewe nganti entuk warta paling anyar, dibangun kanthi dhasar data. Nanging ilmu data ora mung babagan koleksi lan analisis data. Ngandika Gaurav Munjal, ilmuwan data karo MBA saka Harvard Business School, "Perusahaan sing paling akeh adhedhasar data bisa uga sukses, lan perusahaan sing paling akeh data yaiku sing paling adhedhasar data saka wiwitan banget. Profesional ilmu data minangka ilmuwan sing fokus ing data. Ilmu data minangka lapangan sing cepet lan saya owah, lan mbesuk dadi luwih nyenengake. Amarga luwih akeh industri sing duwe potensi data, kita bakal ndeleng akeh aplikasi ilmu data sing anyar lan anyar. Kemampuan kanggo ngerti data dadi 'basa' anyar sing kudu disinaoni kabeh. Ilmu data minangka persimpangan statistik, ilmu komputer, lan matematika, lan minangka lapangan sing berkembang ing industri teknologi.

      Napa Ilmu Data minangka perkara penting sabanjure?

      Ing saindenging jagad iki bakal digital, lan saben teknologi anyar, wiwit saka media sosial nganti barang sing bisa digunakake nganti Internet of Things, ngasilake akeh data. Ilmu minangka lapangan sing saya akeh, lan bisa nyakup macem-macem lapangan kerja. Kaping pisanan, sampeyan duwe ilmuwan data jaman biyen, sing dadi matématikawan utawa statistikawan. Ruang ilmu data saya rame. Ana perusahaan kayata Looker, Mode, lan Domino Data Lab sing nyedhiyakake ilmu data minangka layanan. Uga ana vendor BI tradisional kayata IBM lan Oracle sing wiwit nawakake ilmu data minangka layanan. ilmu Data sing durung ditemtokake yaiku ilmu sing ngekstrak ilmu lan wawasan saka data. Iki minangka disiplin sing cukup anyar. Luwih saka entuk wawasan saka data tinimbang nggunakake data. Ilmu data bisa digunakake kanggo macem-macem aplikasi wiwit pola identifikasi data nganti menehi rekomendasi produk adhedhasar tuku. Salah sawijining perkara sing bakal owah ing industri ilmu data yaiku ilmuwan data bakal dadi insinyur, luwih dadi manajer produk, luwih dadi wong pemasaran, lan luwih dadi wong bisnis. Ilmu Data minangka fenomena anyar ing dunia pemasaran lan bisnis, nanging pentinge mung saya akeh. Ilmu Data minangka kombinasi statistik, ilmu komputer, lan matematika kanggo nganalisis data. Ilmu Data bisa digunakake kanggo nganalisis data kepungkur kanggo prédhiksi tren lan data mbesuk

        Kita project highlights

        Kita mbangun lan berkembang kanggo makarya, urip lan komunikasi. Kita miwiti proyek kanthi tujuan golek solusi sing cerdas, anyar kanggo masalah, cilik lan cilik.

        Tampilan Whatsapp kita

        Exit versi seluler