Diskusi - 

0

Diskusi - 

0

Kaluwihan lan Kerugian Aplikasi Web Progresif

PWA mbusak watesan solusi web babagan kinerja, kualitas sambungan internet lan pengalaman kaya aplikasi asli sing lancar ing piranti seluler lan browser web. Kanthi PWA, sampeyan bisa nggabungake game web murah lan aplikasi seluler sing kasedhiya ing macem-macem app store. PWA nyedhiyakake kabeh piranti minangka solusi siji lan bisa digunakake minangka aplikasi seluler utawa situs web.

Aplikasi web modern duwe fitur lan tampilan sing padha karo aplikasi seluler asli, sing nggawe pangguna-loropaken. Sampeyan ora bakal weruh bedane nalika navigasi lan sesambungan karo gaya ing aplikasi. Saliyane nambah pengalaman pangguna, aplikasi asli nawakake fitur khusus pangguna sing ora bisa dilebokake ing situs web.

Aplikasi Web Progresif (PWA) minangka aplikasi web modern sing nggabungake fitur paling apik situs web lan aplikasi asli tradisional. Dheweke bisa digunakake kaya kaca web amarga ngemot kaca web kanthi kabeh fitur lan kaluwihan saka kaca web biasa lan dioperasikake karo browser modern. Ora ana dhaptar kaluwihan lan kekurangan utama aplikasi web progresif sing bakal lengkap tanpa nyebutake kasunyatan manawa PWA nggunakake akeh fitur khusus platform.

PWAs ngidini sampeyan nyedhiyakake pangguna kanthi pengalaman sing padha karo antarmuka sing padha ing browser, preduli app sing diinstal ing piranti kasebut. Iki ngilangi kabutuhan sinau luwih saka siji antarmuka pangguna, pengalaman sing nggawe frustrasi pangguna sing wis biasa karo web seluler lan aplikasi asli.

Masalah paling gedhe karo aplikasi seluler yaiku kudu didownload lan diinstal ing macem-macem piranti, sing mbutuhake akeh ruang. Kasunyatane, 25% pangguna aplikasi ujar manawa bakal mbusak aplikasi kasebut yen mbutuhake papan sing luwih akeh ing smartphone. Proses instalasi butuh sawetara wektu lan luwih saka 50% pangguna luwih seneng nggunakake situs web merek lan aplikasi web kanggo blanja lan browsing yen ora pengin ndownload app.

Sanajan mupangate manawa PWA ora prelu ngetutake proses suwene download aplikasi kaya aplikasi asli, isih ora entuk sebilangan gedhe pangguna sing nggoleki aplikasi ing App Store. Umur batere sing dhuwur uga dadi masalah amarga kurang dhukungan kanggo mlebu log aplikasi. PWA nggunakake luwih akeh batere tinimbang aplikasi asli amarga nulis kode web sing luwih dhuwur lan telpon kudu luwih angel nerangake.

Pangguna kudu ndownload lan nginstal aplikasi sawise iku, sing ngalangi proses sambungan dhisikan. Saliyane, pangguna kudu nggoleki ing app store kanggo ndownload.

Telusuran adhedhasar swara nyedhiyakake pangguna PWA menyang aplikasi sing kasedhiya ing pasar. Amarga PWAs dioptimalake kanggo situs web, pangguna bisa kanthi gampang nemokake ing Internet, sing nyuda upaya pemasaran sampeyan.

Ing jaman konsumen sing duwe merek, perusahaan fokus marang pangguna. App Store duwe kaluwihan sing bisa nggayuh pamirsa gedhe sekaligus. Pemasaran akeh banget kanggo ningkatake konversi lan nggawe generasi kanthi gampang digunakake.

Yen sampeyan nggawe PWA, sampeyan ora bakal entuk perusahaan kaya toko aplikasi Apple lan Android. Aplikasi ing PWA cepet, gampang, gampang, navigasi kaya app (kaya kasebut ing ndhuwur) lan nambah tombol layar ngarep kanggo ngakses fitur smartphone kayata kabar push, panggunaan kamera, pelacakan geolokasi lsp.

Yen sampeyan duwe sumber daya kanggo PWA tinimbang aplikasi asli, sampeyan duwe kaluwihan lalu lintas organik saka mesin telusuran, toko aplikasi lan Google Play kanthi SEO lan ASO sing cukup. Amarga aplikasi PWA kalebu aplikasi sing niru situs web, pangguna ora mung nemokake aplikasi sampeyan ing toko app. Sawise app ditemokake, bakal katon sapa wae sing ngerti babagan aplikasi lan platform kasebut.

Aplikasi hibrida minangka pilihan sing apik kanggo sing pengin nggayuh pamirsa sing luwih jembar kanthi basis pangguna sing luwih khusus. Dheweke uga apik yen sampeyan ora butuh kinerja dhuwur utawa kemampuan offline, utawa yen ora duwe wektu utawa dhuwit kanggo nandur modal ing rong aplikasi asli sing beda-beda. PWA ora ngenggoni papan ing telpon kaya aplikasi asli, nanging sampeyan isih butuh browser web kanggo mbukak.

Aplikasi asli minangka pilihan sing apik yen sampeyan ora duwe anggaran utawa kendala wektu, utawa yen app mbutuhake panggunaan akeh fitur piranti keras piranti. Toko app gampang, ngemot perpustakaan sing migunani lan nyimpen paling akeh konten aplikasi sing sampeyan butuhake. Dheweke ora mung nyedhiyakake legitimasi lan bukti sosial aplikasi liwat calon pangguna, nanging uga dadi katalog sing ngidini pangguna bisa nggoleki lan nemokake aplikasi sing relevan.

Aplikasi web progresif ngilangi kebutuhan kanggo ngunjungi toko aplikasi kanggo ndownload aplikasi, sing ngirit wektu lan data Internet kanggo pangguna. Kaya dene konsumen ngerteni aplikasi seluler sing luwih apik tinimbang situs web, aplikasi web progresif nawakake pangguna aplikasi kanthi pengalaman immersive lan pangguna-loropaken minangka aplikasi seluler asli langsung ing browser.

Keuntungan lan kerugian utama aplikasi web progresif yaiku amarga kasunyatane manawa PWAs nggabungake kenyamanan lan jangkauan fungsi web karo aplikasi seluler asli. Kanthi PWAs, pangguna bisa ngakses fungsi lengkap aplikasi tanpa kudu mikir babagan panyimpenan lan wektu download sing dawa. Desain PWAs uga padha karo aplikasi asli, lan duwe efek sing padha karo pengalaman pangguna kanthi kecepatan, responsif, fungsi situs web lengkap, akses database lan data otomatis.

Tags:
Previous Post Posting Sabanjure
Previous Post Posting Sabanjure

asih

0 Komentar

Sampeyan May Uga Like

Tampilan Whatsapp kita

Exit versi seluler