Kecerdasan buatan bisa dingerteni minangka basa Mesin sing tumindak kaya Manungsa. Pembelajaran sing Diawasi, Pembelajaran Tanpa Pengawasan, Pembelajaran Penguatan, lan Pembelajaran ensembel minangka sawetara jinis pembelajaran Mesin. Algoritma Kecerdasan Ponggawa sing beda-beda digunakake kanggo nggawe basa mesin luwih efektif lan cepet. Output lan input kaloro digunakake ing algoritma intelijen buatan kanggo ngasilake asil. Algoritma Klasifikasi, kalkulus Regresi lan minangka jinis kalkulus Kecerdasan Buatan. Salajengipun, jinis-jinis kasebut uga nduweni klasifikasi sing bakal dingerteni ing artikel iki. Ngramal rega pasar saham, prédhiksi cuaca minangka conto conto Aplikasi sing digunakake algoritma Artificial Intelligence.